Dansk succes i Californien

Et par glade danskere er med videre til weekenden på Symetra Touren. (Foto: Therese O'Hara privat)

Printer venlig versionSend til en ven

Stephanie Bertelsen klarede cuttet i sin første turnering som professionel, IOA Championship. Therese O'Hara er med helt i toppen

Therese O'Hara er glad. Ikke alene glæder hun sig over, at spillet på banen hænger godt sammen i årets første turnering, hun er også svært tilfreds med at have fået dansk selskab på Symetra Tour.

I årets første turnering på Tukwet Canyon Golf Club at Morongo nær Los Angeles er nyprofessionelle Stephanie Bertelsen med i feltet, og hun klarede cuttet med en 73'er for anden dag i træk og en samlet score i +2. Cuttet faldt i +3, og det nummer ramte spilleren fra Vejle med tre bogeys i træk, men en birdie på fredagens tredjesidste hul fik hende sikkert med til weekenden.

Bertelsen træder sine første spæde skridt i professionel golf og kan være tilfreds med at klare cuttet i første forsøg, men for feltets anden dansker, Therese O'Hara, er ambitionerne for IOA Championship højere. Hun har smagt på tilværelsen på LPGA Touren, og hun vil tilbage. Det projekt er startet glimrende.

Efter en åbningsrunde i 67 slag fulgte O'Hara (tidligere Kølbæk) op med en 71'er (-1), og det giver hende en delt tredjeplads i -6 og en plads i lørdagens næstsidste bold med to slag op til de førende spillere Jessica Wallace og svenske Madalene Sagstrom, som spillede på hold med Caroline Nistrup på LSU.

Succesen på banen er ikke det eneste, O'Hara kan glæde sig over. Selv om hun har slået sig ned i USA og giftet sig med en amerikaner, er der stadig følelser for moderlandet.

- Jeg er ikke længere den eneste dansker herovre. Fedt at have godt selskab fra hjemlandet, og et stort tillykke til Stephanie med det klarede cut i sin første Symetra Tour-turnering. Jeg havde en solid dag mere, men puttene faldt ikke i, skrev O'Hara på Facebook.