Dansk kamp for cuttet

Peter Uihlein er kendt for at kunne skyde lavt, og det levede han op til torsdag i Thailand. (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven

Ingen af de danske deltagere kan føle sig sikre på at komme med til weekenden i True Thailand Classic, hvor Peter Uihlein har lagt sig i spidsen

Black Mountain Golf Club er svensk ejet, og mange af broderlandets tourspillere bor og træner en stor del af året på banen nær Hua Hin, så det var ikke nogen overraskelse, at en svensker satte et tydeligt præg på første runde af True Thailand Classic.

Pelle Edberg lavede otte birdies på sine første 10 huller og var ni under par efter 15. To bogeys på de sidste huller sendte ham dog tilbage til -7 og andenpladsen.

- Jeg kender banen bedre end min svenske hjemmebane, og det siger en masse. Jeg kender vejen rundt, sagde Edberg.

De sene fejl sendte førstepladsen i hænderne på Peter Uihlein, som blev nummer fire i Perth for ganske nyligt. Amerikaneren var tidligt på dagen rundt i 64 slag, -8, efter birdies på halvdelen af banens huller samt en enkelt bogey. Uihlein har brugt tiden op til turneringen på at vende sig til Thailands klima men ikke de thailandske golfbaner.

- Sidste uge havde jeg en dejlig ferie, rørte ikke en kølle, hvilket var rart. Man får renset harddisken og får en frisk start. Jeg ramte bolden så dårligt mandag, tirsdag og onsdag, så jeg var lidt nede. Så det var rart at spille sådan i dag, sagde Uihlein.

Der er tale om en slags revanche, da han for et år siden lå godt placeret, inden han for første gang i karrieren måtte give op og trække sig på grund af madforgiftning.

Danskerne havde en noget sværere dag, og når de går på banen fredag, er det med fokus på top-65 og cutgrænsen. Efter første runde er Morten Ørum Madsen og Jeff Winther nummer 81 i par, mens Joachim B. Hansen og Lucas Bjerregaard er et slag bedre placeret på 65. pladsen.

For Hansen og Winther var der spil til mere. Hansen var hurtigt tre under par, men han fik ingen birdies på de sidste 11 huller og lavede to bogeys på hjemvejen. Winther har brugt ugerne op til turneringen på at få indrettet sig i sit nye hus, og de mange flyttekasser så på dagens første ni huller ud til at have påvirket finmotorikken, da en god portion korte slag endte langt fra hullet.

Runden blev noget af en rutchetur for den danske rookie. Birdies på hul 18 og et bragte ham to under par, og bogeys på hul tre og fire sendte ham tilbage til par. Hul fem og seks udløste birdies, inden runden blev lukket ned med to bogeys.

Winthers birdie på hul seks må kandidere til dagens mest besynderlige. Et enormt drive gav ham under 200 meter til flaget på det 574 meter lange hul, men slaget mod green blev ramt langt under standard og sendt langt venstre om målet. En bunker fangede bolden, hvilket var at foretrække frem for alternativet - en sø - men slaget fra sandet blev taget tykt og nåede ikke green. Fra 20 meters puklet terræn chippede den 27-årige dansker i hul for dagens femte birdie.

Det blev en skuffende afslutning på dagen, men Winther har grund til at se positivt på tingene. I sine tre første turneringer som medlem af europatouren spillede han åbningsrunder i 76, 78 og 75 slag, og intet mindre end det fremragende ville bringe ham videre til finalen. Så kom andenpladsen i Sydafrika, og ugen efter i Malaysia skulle der sort uheld til at sende ham ud i kulden. I Thailand går han ind til anden runde blot ét slag fra cutgrænsen, og ligesom Madsen og Bjerregaard kan han se frem til friske greens, moderate temperaturer og vindstille forhold; gode forudsætninger for at levere en score, der kan sende ham med i kamp om pengene.