Danmark med flest under par

Sixten Jensen er sammen med Zacharias Agerbak bedste danskere i Portugal

Printer venlig versionSend til en ven

Fem danskere er i top 15 ved Portuguese International Amateur Championship, men Zacharias Agerbak faldt dog fra andenpladsen til delt syvendeplads, som han deler med Sixten Jensen inden lørdagens finalerunde

Det er en stor udfordring, en flok af de danske amatørprofiler er havnet i. På Montado Golf Resort syd for Lissabon.spilles Portuguese International Amateur Championship.

Der er spillet 54 huller og kun 14 spillere er under par. Fire af dem er fra Danmark, der har flest spillere under par. England følger efter med tre spillere. Italien har to, men de er til gengæld placeret på først- og andenpladsen med Guido Migliozzi i front.

Danmark var repræsenteret af Zacharias Agerbak i førerbolden i tredje runde, men hans andenplads til vekslet til en syvendeplads efter en runde i 76 slag. Spilleren fra Smørum viste dog mental styrke, da han rundede en sløj runde af med to birdies på sine sidste tre huller.

Syvendepladsen deler han med Sixten Jensen, og de skal lørdag ud i den tredjesidste bold fra 1. tee. Med en total i -3 har de otte slag op til den italienske frontmand.

Peter Launer Bæk skal starte finalerunden fra en 10. plads i samlet -2, og det er ét slag foran Emil Søgaard og John Axelsen, der deler 12. pladsen i -1.

Alexander Francen ligger på en delt 29. plads i +3.

Sidste dansker i finalen er Nicolai Oxenbøll, der takket være en birdie på 17. hul klarede en runde i -1 og med en total i +5 var det lige præcis nok til en finaleplads.

Udenfor cuttet sluttede Nikolaj Puggard Rachlitz på 58. pladsen i +9, Victor Bjørløw på 88. pladsen i +15 og Kasper Hyldgaard på 109. pladsen i +23