Casey spiller sig i position til amerikansk sejr og langer ud efter Europa

Paul Casey er sur over at han ikke må være medlem af europatouren og lade være med at spille turneringer (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven

Efter at have sikret sig en plads i førerbolden ved Hero World Challenge adresserede Paul Casey sin beslutning om at fravælge europatouren

Det lignede Jordan Spieths verden efter to runder af Hero World Challenge på Bahamas, men i løbet af tredje runde blev han løbet over ende. Ved dagens start var verdens nummer ét på førstepladsen i turneringen, hvor han er forsvarende mester, men efter en fin 68'er på Albany lørdag går han ind til finalerunden fire slag efter Bubba Watson helt i front.
 
Den langtslående amerikaner nåede til -19 med en 63'er, -9, som blev begået ved hjælp af en eagle på et 489 yards langt par fire hul.
 
63 er ny banerekord på Albany, men Watsons score var kun en tangering, da Paul Casey kort tid forinden skrev under på samme nummer. Det bragte den 38-årige englænder op på andenpladsen i -17 og med i førerbolden.
 
Efter lang betænkningstid og lange snakke med europatourens nye direktør, Keith Pelley, valgte Casey for nyligt at takke nej til medlemskab af den europatour, han har vundet 13 titler på.
 
Det skete lige efter en lempelse af kravene for medlemskab, der reducerede minimumskravet for antal spillede turneringer fra 13 til fem, men hvor majors og World Golf Championships ikke længere tæller med til den total. Det blev gjort for at sikre spillere med medlemskab på begge sider af Atlanten, hvis de skulle ryge ud af top-50 og dermed ikke længere være kvalificeret til årets største turneringer. Det var ikke godt nok for Casey.
 
- Antallet er ikke ændret, det er stadig fem turneringer. Der er et citat, at Pelley havde gjort alt han kan for at gøre det nemmere for mig at spille på europatouren. Det er samme nummer, det er stadig fem turneringer, sagde Casey på sit pressemøde efter runden.
 
Det er svært at finde ud af, hvorfor Casey skulle være interesseret i medlemskab, hvis han ikke har interesse i at spille turneringer i Europa. Den nye direktørs mål er at skabe et levedygtigt alternativ til PGA Touren, og det får man næppe, hvis de bedste spillere ikke deltager i turneringerne.
 
Caseys beslutning betyder, han ikke er i betragting til Ryder Cup. Han vil ikke udelukke at vende tilbage, men ikke under de nuværende forudsætninger. 
 
- Det er stadig et måske, men noget bliver nødt til at blive ændret. Jeg ville elske det, det ville jeg virkelig. Nogle af mine bedste øjeblikke og oplevelser var på europatouren og i Ryder Cup, sagde Casey. 
 
Indtil videre ser den ensidige amerikanske satsning ud til at give pote for Casey. I starten af året var han uden for top-75 i verden, og i denne uge er han fremme på 24. pladsen. Med en topplacering søndag i det 18 mand stærke felt vil han tage endnu et spring opad.