Bubba topper stjernespækket leaderboard

Bubba Watson skød 64-64 i weekenden, da han vandt Northern Trust Open i 2014. (Foto: Getty Images)

Printer venlig versionSend til en ven

Bubba, Rory, Dustin og Adam er alle i kamp om sejren ved Northern Trust Open

Jordan Spieth måtte tage tidligt hjem til Texas efter et misset cut i Northern Trust Open, men der er stadig masser af stjerner tilbage i Los Angeles. Fem fra verdens top-20 er blandt de 10 bedste på Riviera Country Club inden de afgørende 18 huller.

Helt i top ligger Bubba Watson i -12 efter 67 slag lørdag. Dustin Johnson (68) er blandt spillerne på andenpladsen et slag efter, mens Rory McIlroy (67) og Adam Scott (67) har del i femtepladsen i -10. I ni under par har Hideki Matsuyama (68) stadig gode chancer for at vinde for første gang siden han sidst tee'ede bolden op - i Phoenix Open tidligere på måneden.

Bevares, det ville ikke have gjort noget, hvis Spieth havde været med på første side af leaderboardet, men selv uden deltagelse af verdens nummer ét bliver det en finalerunde med knald på.

I 2014 kom Watson fra fire slag bag de førende og vandt turneringen. Statistikken antyder, at han befinder sig bedre i positionen som jagtende end den jagtede. Kun to af den 37-årige amerikaners otte PGA Tour-titler er vundet, hvor han førte på vej ind til finalerunden. Syv ud af de ni gange, han er gået ind til finalerunden i front, har han været ude af stand til at snørre sækken.

McIlroy er debutant i LA, og han føjede stoppet på vestkysten til sin kalender for at give sig selv chancen for hurtigt at tilbageerobre førstepladsen i verden. Det kommer ikke til at ske i denne uge, men nordireren kan med en sejr gøre et godt indhug i Spieths forspring, da amerikaneren må se finalen fra sofaen. Selv om McIlroy kun har spillet få runder på den gamle designperle, så har han regnet ud, hvordan den skal angribes søndag.

- Det er en af den slags baner, hvor man bare skal hænge i og undgå for mange fejl, forblive tålmodig, og så skal der nok byde sig nogle muligheder undervejs, sagde han ifølge AP.

I førerbolden bliver Watson gjort selskab af Chez Reavie og Jason Kokrak, som begge er 11 under par. De lægger ud allerede klokken 19.20 dansk tid. Lige inden går Dustin Johnson ud med Kevin Chappell og K.J. Choi. Rory McIlroy og Adam Scott får følgeskab af Marc Leishman i tredjesidste bold.