Broch Larsen sigter mod verdenstoppen

Nicole Broch Larsen tog et skridt mod verdenstoppen med en delt tredjeplads i RACV Ladies Masters (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven

Trods en usamarbejdsvillig putter leverede Nicole Broch Larsen den næstbedste finalerunde i RACV Ladies Masters og hentede årets første topresultat 

En stor finalerunde var ikke nok til at fælde Jiyai Shin, men Nicole Broch Larsen viste søndag, at hun er på vej mod verdenseliten. Danskeren er nummer 69 i verden denne uge, men en tredjeplads i RACV Ladies Masters kommer mandag til at give et spring frem, og det manglede da bare.

Broch Larsen er høj og stærk, og de kvaliteter bliver udnyttet i et teknisk solidt sving, der producerer fart, mange af hendes konkurrenter kun kan drømme om. Få kvinder kan matche den 22-åriges lange spil, og det blev denne uges turnering på RACV Royal Pines Resort et tydeligt bevis på.

Selv med en lørdag, hvor spillet ikke fungerede, og scoren løb op i 78 slag, så sluttede Broch Larsen kun tre slag efter den tidligere nummer ét i verden Jiyai Shin. Søndag kom putteren aldrig for alvor i gang, og den ene chance blev forspildt efter den anden. Alligevel var spilleren fra Hillerød rundt fem slag under par uden en eneste bogey på scorekortet. Når putteren ikke arter sig helt efter planen, så må andre køller tage over, og dagens sidste birdie kom med et wedgeslag i hul fra venstre om green på hul 17.

Det åbnede døren på klem for en dansk sejr, men Broch Larsen formåede ikke at udnytte et fremragende drive på det afsluttende par fem hul, og samtidig slog Shin sit veludviklede vinderinstinkt til.

Samlet sluttede Broch Larsen på en delt tredjeplads i 10 under par, et slag efter Holly Clyburn på andenpladsen og fire efter vinderen Shin.

- En masse unge spillere rykker mod toppen af verdensranglisten, og forhåbentlig bliver jeg en af de næste, sagde Broch Larsen i tv-transmissionen efter sin runde. Der er ingen grund til at tro, at det mål skulle være uden for rækkevidde.

De tre øvrige danskere fik også en stærk start på turneringen, men det sluttede ikke helt så lykkeligt. Malene Jørgensen skød 76 søndag og blev nummer 35. Nanna Koerstz Madsen (79) endte på 59. pladsen og Emily Pedersen (76) sluttede turen til den sydlige halvkugle af med en 64. plads.