Bjørn kigger frem i stillingen

Raphaël Jacquelin og Thomas Bjørn på dagens runde (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven

Europatourens rutinerede danskere gjorde det godt på første runde af Portugal Masters

Runder i 60'erne har været sjældne for Thomas Bjørn i 2015, men torsdag skød den 44-årige dansker en på Oceanico Victoria Golf Club. 32 slag på de sidste ni huller gav 68 slag samlet, og det placerer Bjørn på en delt 12. plads i Portugal Masters. Det var den danske Ryder Cup-spillers laveste runde i tre måneder, og den giver gode udsigter til at klare cuttet efter tre missede i træk.
 
Et slag efter Bjørn finder man Søren Kjeldsen og Anders Hansen. Især Hansen havde spil til mere, men et par spildte birdiechancer og en triplebogey på hul syv, dagens tredjesidste, sendte ham ned til 22. pladsen. Kjeldsen kom også i problemer på hul syv og lavede doublebogey, men han hentede det tabte med birdies på de to følgende huller.   
 
Hansen deltager i denne uge i sin sidste turnering på europatouren, og det er en skam, når han spiller som i dag. Der var fuld kontrol over svinget og masser af birdieputts, hvoraf han hældte syv i. Cuttet ligger til at falde i -1, så i det mindste ser der ud til, at vi får ham at se i weekenden.
 
Iben Tinning sluttede karrieren med en sejr i Dubai. Skal Hansen gå ud på samme forrygende vis, skal han lukke et hul på fire slag til Nicolas Colsaerts og Andy Sullivan i -7 på førstepladsen. Colsaerts lavede to eagles på banen, han i forvejen har et særligt forhold til efter en banerekord i 60 slag for et år siden. 
 
Morten Ørum Madsen er nummer 47 i -1 og Thorbjørn Olesen er lige på den forkerte side af cutgrænsen i par. Lucas Bjerregaard kom rundt i 72 slag, +1, et slag bedre end Lasse Jensen og Søren Hansen.
 
For Hansen Blev det til endnu en frustrerende runde i en sæson fyldt med skuffelser. To over par 12 huller inde i runden leverede Hansen fire birdies i træk, men bogey triplebogey på de to sidste huller gav et fald til nummer 98.
 
Hansen er nummer 177 på Race to Dubai, og muligheden for at spille sig ind i top-110 på Race to Dubai løber ud med næste uges Hong Kong Open.