Bjørn færdig i Honda Classic

Thomas Bjørn klarede ikke cuttet (Foto: Getty Images)

Printer venlig versionSend til en ven

Thomas Bjørn måtte fredag skrive under på en 73’er, og klarede dermed ikke cuttet i Honda Classic. Super afslutning sendte Tiger videre

Bjørn kæmpede med spillet, og præsterede at lave hele seks bogeys på runde. Dermed er Bjørn altså færdig i Honda Classic og kan nu i stedet begynde forberedelserne til næste uges WGC Cadillac Championship, der spilles på Doral Resort and Spa ved Miami.

Modsat Bjørn så er Tiger Woods med i weekendens finalerunder efter en stærk afslutning og to birdies på de sidste to huller af runden. Tiger kom i klubhuset med en runde i 68 slag og er samlet 1-under-par.

- Mit sving sad der ikke i dag. Men jeg fandt alligevel noget frem på de sidste huller, og det kan jeg tage med mig til weekenden, fortalte Tiger, der ligger på en foreløbig 31. plads.

Justin Rose og Tom Gillis deler førstepladsen i -8, mens Rory McIlroy er på en delt andenplads i -7.

Brian Harman stod for dagens største præstation, da han satte ny banerekord med en runde i 61 slag.

Den unge rookie havde otte birdies, en eagle og en enkelt bogey på kortet. Harman spillede de første ni huller i 29 slag og flirtede kraftigt med en magisk 59’er.

- Det var bare en af de dage, hvor alt gik op i en højere enhed. Jeg fik en god start og så gjaldt det bare om ikke at slippe foden fra speederen. Det var fantastisk, lød det fra Harman.


18 kommentarer til "Bjørn færdig i Honda Classic "

Olympisk Sport og toptrimmet sportsmand

Golf er en fritidsaktivitet og ej en sport. Det er et faktum. Hvordan er det så kommet med i det olympiske program? Pengene styrer!
Det er så tragiskt! Se nu denne toptrimmet sportsmand med en fedtprocent omkring 25. Det kunne have väret en dartspiller og dermed kunne dart ligeledes have väret med på det olympiske program. Det kan ikke väre rigtigt med denne udvikling, men desvärre er det blevet således. De store pengestärke "cooperations" har presset på og betalt og nu er en fritidsaktivitet som golf med og äldre og utränede, isär mänd, kan deltage ved verdens störste og vigtigste idrätsarrangement ved siden af de rigtige top sportsfolk i verden. Det kan enhver udenfor golfens verden se. Tragiskt!

@ A Wood

Absolut uenig.
Der findes adskillige eksempler på unge golfspillere der beviser det modsatte. McIlroy, Stanley, Johnson, Kaymer, Olesen osv.
Hvad med Beachvolley - er det heller ikke en sport?
Jeg mener, at anerkendelsen som sport er golfens redning, og beslutningen vil have positiv indflydelse fremover.

Tilføjelse

Jeg vil enda gå så langt at fremhæve, at netop spillere som Bjørn med optisk synlig dunk, beviser at vi mænd ikke skal ligne Brad Pitt alle sammen for at præstere. Dette beroliger mig meget, da jeg er typen der dyrker meget sport - men som 42 årig har svært ved at slippe af med de sidste reserver...

ENDNU en tilføjelse

Andy: kom da lige med et par eksempler på forskellen mellem fritidsaktivitet og sport og nævn gerne flere sportsgrene, du mener ikke hører til i denne kategori (ud over dart, den har du brugt) :)

prøv at kigge i top 25 i

prøv at kigge i top 25 i verdenen ag golfspillere og se om du kan finde nogen der ikke træner hver dag???? prøv du at slå ligeså mange bolde på rangen som de alle gør, og du vil være skadet inde ugen er omme. de træner nok lidt mere end man lige går og regner de herrer og damer for den sags skyld.

sport eller spil???

Top-spillere inden for dart, bowling, skak, billard af forskellig slags - ikke mindst snooker - og bridges træner formentlig også i timevis, men de er ikke på det olympiske program. Og nej, jeg spiller ikke noget af de ovennævnte - kun sjældent for sjov/hyggens skyld.

Spørgsmålet kommer jævnligt op - enten når en ikke-atletiske erklærede storrygende, rødvins,- whiskey - og brandynydende golfere fører sig frem - eller når senior-citizens som Tom Watson - næsten - vinder british open. Leif Nyholm sagde i den forbindelse "det er fordi, golf er et SPIL". Korrekt, et spil, hvor dels dygtigthed, dels erfaring og koncentrationsevne og ikke mindst mental styrke/nervekontrol spiller ind. Men det gør også tilfældigheder/held og uheld - i en grad som i ingen sport, jeg lige kan komme i tanke om. Forestil jer to spillere slå fra eksakt samme sted, i den optimale linie bolden skal 150 m fremme passerer et træ, der stikker nogle grene ind over fairway. Begge slår den samme perfekte linie, men en rammer en gren og bolden lander uspilleligt, medens den anden men en 10 cm lavere eller højere boldflugt ender på green. Blot et eksempel på tilfældighed, eller kender dem, ikke mindst omkring placeringer i - forkert anlagte - bunkers. Alene tilfældigheders efter min mening desværre alt for store betydning - andre finder det charmerende - gør, at golf ikke burde kunne anses for en sport.

Professionel topgolf mindst af al golf. Ikke fordi der ikke trænes meget, hvilket altovervejende vel er for pengenes skyld, men fordi selve golfrunderne er så fjernt fra at være en fysisk præstation som noget tænkeligt inden for golf. En "tjener" til at slæbe for spilleren, mens de normalt får lov til at bruge uhæmmet tid (igen for pengenes skyld). Skulle det regnes for en sport, skulle hver enkelt spiller klare sig selv på banen og i øvrigt times som i skak med en total maxtid til en runde regnet fra hver gang det var spillerens tur til at slå - "gangtid" ikke medregnet - overskredet betød UD - alle ved hvem der så formentlig ville forsvinde fra verdenstoppen, men hvem ville det ærge bortset fra dem, der lever urimeligt godt af netop disse spillere - tjenersystemet med caddies er golfens sørgelige levn fra fortiden - har denne verdens steve williamses dog ikke "tjent" nok???

Vedr. OL

Golf er ikke kommet på det olympiske program.

Golf er kommet TILBAGE på det olympiske program.

@Henrik Andersen

Godt indlæg Henrik men meget langt fra sandheden.
For det første tror jeg det er OL organisationen der har presset på for at få golfen tilbage og ikke golfen. Der findes rigtig mange indenfor golfens verden, der direkte er imod sammenkoblingen med OL da de mener det er en prostituering af golfen og direkte nedgøring af sportens etiske regelsæt. At sætte golfen, der er baseret på at du er din egen dommer, blandt sportsgrene hvor trænere direkte opfordre til usportslig handlig og hvor regler gerne må brydes for at vinde medaljer er grænseoverskridende for golfsporten. Husk også på at golfsporten ikke kun er verdens næst største sportsgren, måske den største, og den bibringer også OL den største pulje af pengestærke sponsorer.
Angående træning tror jeg ikke der findes mange sportsgrene i verden hvor der trænes både teknisk og fysisk i den mængde som inden for golfen. Eksempelvis træner de bedste danske juniorer gennemsnitlig over 20 timer effektivt teknisk og fysisk om ugen, foruden spil på banen. og har gjort det fra en unge alder. Ved at det kun er svømmere og badminton spillerne i Danmark der kan være med her. Sjovt nok er det også disse spillere der overvinder tilfældighederne og er heldige med deres spil. Der findes INGEN i golfeliten der ikke har været igennem denne træningsproces på et tidspunkt.
Til din orientering er der tidsbegrænsning på hvor lang tid der må bruges på et slag og på en runde, og det sker at spillere får tildelt straf for nøl.
En moderne caddie er faktisk ikke en tjener men golfspillerens højre hånd. De er et team. Han har en vigtig funktion og at fjerne ham/hende vil være det samme som at fjerne Wilbek og Morten Olsen fra bænken når deres hold spiller kamp. Tror godt at spillerne kan bære deres egen bag hvis det kom dertil ;-)
Ha en go da
Jesper
PS: Sjovt nok er flere golfspillere blevet kåret som årets sportmand mange steder i verden og Tiger Woods er blevet kåret flere gange som den mest fitte idrætsmand i USA

Golf er en fritidsaktivitet!

Jeg ser at en person, tak for det, har den samme mening som jeg.
Jeg synes at dette indläg präciserer fint problematikken med golfen.
Golf er ikke en idrät/sport. Jeg arbejder selv med sport, dagligt, som aktiv international coach og har deltaget på 3 olympiske lege som coach i min idrätsgren og synes dermed at jeg har en vis indsigt i om en aktivitet kan betegnes som en idrät/sport eller en fritidsaktivitet.
Ved en idrät skal alt hos person anvendes og dermed optimeres både fysisk og mentalt og det er desvärre ikke tilfäldet ved golfen.
Pengene styrer mere end noget andet i golfen og derfor er det kommet med på programmet.
Dermed ikke sagt, at jeg går og ser på golf ved legen i London, når jeg nu er der til sommer, men så er det mere for at se de ekstremt rige äldre, ofte, og halvfede stjärner og indsnuse atmosfären, samt få en dag udenfor "campen".
Det er stadigväk tragiskt!

@Andy Wood, du mangler fundamental viden om sport!

Er imponeret over din udpræget mangel på viden om golf kontra andre sportsgrene. De spillere der vil have mulighed for at kvalificere sig til OL er helt på højde fysisk med de bedste atleter til OL. At de i mange henseende har trænet mere end disse er så en anden side af sagen. Hos en golfspiller anvendes og optimeres alt mentalt og fysisk, måske på et højere niveau end hos 99% af alle andre idrætsgrene til OL. Som coach må du klart kunne se dette. Spiller du selv golf? Hvis du selv spillede golf vil du vide at der er betydelig flere aspekter i golf og at kunne beherske disse kræver betydelig mere træning end i de fleste andre idrætsgrene ved OL.
Den største fare ved at golf er med til OL, kan nok ligge i at spillerne ikke er interesserede i at deltage da de olympiske idealer er blevet udvandet og derfor ikke kan matche golfsportens etik. Hvis Andy Wood virkelig har deltaget i 3 olympiske leger, arbejder med OL-coaching og idræt, hvilket jeg stærkt tvivler på, er han jo et godt eksempel på dette forfald i de olympiske idealer, med hans ovenstående kommentarer. Og det er tragisk for OL og endnu mere tragisk for golfsporten at den har prostitueret sig med de olympiske lege
Jesper
PS: Misundelse er en grim ting

Fitt eller ej

har intet med sagen at gøre. Hvis en prof. pokerspiller dyrkede alverdens
konditionsfremmende aktiviteter fordi han derved mente at opnå en fordel med bedre at kunne koncentrere sig i ugens timelange kamp om 1-2 mill. $ - ville du så også argumentere for, at poker var sport ???, for i optik har disse personlige valgte forberedelser meget lidt at gøre med selve udførelsen under konkurrence - tjener mest som mental ballast. Du vil vel så argumentere, at dette ikke kan skilles, og her er jeg ikke uenig, golf afgøres på mange niveauer ofte mellem ørerne på spillerne. Hertil er der imidlertid blot at sige, at har man denne indre ro og selvtillid, behøver man ikke dette forsøg på selvsuggestion, men kan læne sig tilbage og nappe et glas og en cigar - ganske som i poker.

De bedst trænede atleter på kloden afgør i øjeblikket deres VM. Sporten hedder biathlon/skiskydning - her er alt andet end 100% dedikation på absolut topplan umulig, og dette er forskellen - træning
til en golfturnering kan, hvis man vælger det, være en sport, men selve "kampen" er et SPIL.

Når jeg taler om tid som parameter i golf er det med et helt andet pres end det, der ses i dag. En to-bold ville i mit system ikke under normale vejrforhold - d.v.s. uden afbrydelser aldrig kunne henslæbe over 3,5t, nu ses over FEM timer uden tildeling af strafslag - sport eller gigtplagede på spadseretur?

sport

golf er en sport, omend mindre fysisk krævende end mange andre. Jeg er enig i SportAccords definition der er meget bred.

kunne godt tænke mig at høre jeres mening om f.eks. bueskydning eller andre af de traditionelle skyde-sportsgrene i OL. også de mange hestesport og motor sport må ligeledes falde udenfor jeres definitioner. Må sig jeg er ret overrasket over den meget snævre tilgang der ligger meget langt fra de store forbunds definitioner.

FITT

Kære Henrik, det er dog imponerende så u-viden du er især om golfen, men også om elitespillernes gøren og laden. Med mit kendskab til bla håndbold og fodbold er der betydelig flere af topspillerne her der tager sig en smøg og et glas eller mange, end hos elite golfspillerne. Hvor tit høre du ikke om byture og drukture blandt disse spillere. Jeg har aldrig hørt om nogen topgolfer der har været på druktur. Det har en topgolfspiller ikke råd til, da det vil sætte ham betydelig tilbage i forhold til konkurrenterne, hvilket er lig med tabt indtægt og verdensranglistepoint.
En top golfer er ekstrem afhængig af sin fysiske formående når de spiller turnering. De er afhængig af længdekontrol og boldkontrol. Derfor trænes der i fitnesscentre og på driving range for at kunne præstere optimalt fysisk på banen. Spiller du golf under hcp 20 vil du vide dette. Det har intet med den mentale del at gøre. INTET. Den mentale del trænes der på foruden den fysiske del. Og det har slet intet at gøre med konditionsfremmende aktiviteter. Den var på plads inden de fyldte 10. Det er det samme som at du siger at kuglestød, spydkast, længdespring, højdespring mfl er spil. En tyk mand kan vel støde en kugle ud på 22 meter uden træning og en høj let mand kan vel springe over 240, uden træning? Kom nu ind i kampen og undersøg det inden du udtaler dig. Undersøgte du træningsmængden blandt de bedste biathleter med de bedste golfspillere tror jeg du vil blive overrasket over hvem der trænede eller havde trænet mest. Jeg vil godt sætte mine penge på golfspillerne. Der er så mange gode golfspillere og konkurrencen er så hård at du er nød til at træne hårdere end i de fleste andre sportsgrene
Der findes INGEN af golfens topspillere der ikke er 100% dedikeret til deres sport. Var de ikke det, var de ikke blandt de bedste. Så dyrkede de biathlon/skiskydning, triatlon eller noget lignende hvor konkurrencen ikke er så hård.
Under ekstreme forhold kan en runde være forlænget. Men lad mig forklare det på en måde du måske forstår. Golf er en af de største tv sportsgrene i verden, der er afsat tid til turneringen hos tvselskabet der transmittere. Overholder de ikke disse tider kan det koste penge for selskabet. Derfor ser du meget sjældent at tider overskrides. Og hvis de gør falder hammeren promte i form af strafslag, så turneringen kan holdes inden for tv tiden.
Ha en super tirsdag
Jesper

Definer sport

jeg læste en kommentar om overhængende grene.
Derefter bueskytter.
Disse er også yderst påvirkede af naturens luner som foreksempel vind osv.
Alle jer der mener, at golf ikke er sport, beder jeg komme med en klar specificering af, hvad definitionen er...
Mange af nej-sigerne er absolut forkert på den, for jeg, som gammel cykkelrytter, kan sgu ikke se forskellen.
Hvad med formel1 - er det heller ikke sport?
OL komiteen har godkendt golf som sport. Take it or leave it...

sport eller ej?

Hvorfor er det så vigtigt at golf skal indrømmes at være en sport? jeg spørger gerne een gang til om poker - er det også en sport, hvis folk træner fysik og kondition for bedre at kunne koncentrere sig under timelang konkurrence ? (jeg spiller ikke selv og mener det er en fallliterklæring at poker vises på sportskanaler).

At Tiger flere gange er valgt til årets sportsmand i USA er vel ikke sært - ingen vil vel næppe kunne erklære sig uenig i, at i "guds eget land" hyldes det at tjene penge og være kendt i nærmest grotesk grad, og da Tiger i årevis var højst på indtægtslisten, så ... . Desuden har amerikanerne i mange vel ikke siden lance armstrog for alvor haft topnavne i store globale sportsgrene - hvornår har f.eks. en mandlig amerikaner sidst vundet en grand slam i tennis ?

Hvis du fulgte biathlon ville du vide, at mest vindende gennem tiderne - ole einar bjørndalen med 94 world cup sejre - heraf en i langrend - ALDRIG har hverken eller drukket, se dog på Jimenez, Clarke og Bjørn komme dappende med en cigar og erkend, at topkondition ikke er nødvendig i golf - disse herrer kan stadig ofte køre over en lang stribe toptrænede unge spillere.

Et er, at olympiske komite - som jo er kendt for ubestikkelighed og ikke at skele til kommercielle interesser, eller hva' ?, gerne lukker golf ind i folden. Men efter min mening burde kun aktiviteter, der rent faktisk giver sved på panden og bringer pulsen betragteligt i vejret UNDER UDFØRELSEN kunne regnes som sport, og her medregnes ikke, aman sveder p.g.a. varmen i almindelighed - det gør tilskuerene også - eller pulsen stiger, fordi nerverne er på højkant - det gør den også hos dem, der har spillet på resultatet.

Endelig gentager jeg gerne, at tilfældigheder/uheld og held efter min mening har så stor indflydelse, at dette alene diskvalificer golf til at betragtes som sport. Det ville kræve en stribe af regelændringer og/eller en masse greenkeeperarbejde at ændre den omstændighed. Sjovt nok nævner du præcis atletikgrene, hvor held og uheld vel nok er tættest muligt på ikke-eksisterende. At Nyholm ynder at sige, at det oftest er de bedst trænede, der har heldet, skal måske også ses i lyset af, at han bl.a. lever af at træne folk. Selv spiller jeg da et stykke under hcp. 20 (11), men træner aldrig et slag, opvarmning er to prøveslag og så går vi!! Eneste undtagelse er på udebaner, hvor jeg tager et nogle prøveput for at teste greenspeed. Og så kan jeg ikke undlade at nævne, at jeg sidste år i marts med præcis ovennævnte "opvarmning" efter og over tre måneders pause gik ud og spillede 100% op til hcp. i første forsøg, så desværre, jeg må falde uden for katagorien - og det kender jeg en hel del der gør!!!

Hvorfor overhovedet ærgre sig over, at nogen mener at golf ikke er en sport ? gør dette det mindre fint at tjene millioner på den? jeg har selv droppet tennis og bordtennnis til fordel for golf, fordi det er en genial FRITIDSAKTIVITET, som jeg i modsætnig til de ovennævnte sportsgrene kan dyrke på rejser stort set overalt i verden, Tennis, fodbold- og håndboldbaner er ens overalt, golfbaner forskellige, Hvem rejser på tennisferie i sydeuropa, tager på squashweekend i tyskland o.s.v.?

For et par år siden cirkulerede en ganske vittig tekst om, hvorfor golf er bedre end sex. Her nævntes bl.a., at man ikke beskyldes for golfchikane, fordi man under en compagniday komplimentere kvindligere kollegers golfsving og andet i samme dur. Der manglede imidlertid i denne tekst en par oplagte - først den fra karlekammeret:
på en god dag i golf kan du score på atten huller på tre timer!!! og så den vigtigste: i golf kan du spille andre baner - som greenfee eller ren gratis invitation, uden at din hjemmebane bliver jaloux og smider dig ud!!!

Golf er verdens bedste spil af mange grunde, men uanset hvor mange olympiske kommiteer, der besnakkes og betales for at sige det, er selve konkurrencedelen - golfrunden - ike at betragte som sport, sorry.

Defination af sport

Henrik Andersen du definerer sport som noget man får sved på panden af, det vil sige at jeg dyrker sport når jeg laver havearbejde, men ikke når jeg spiller golf. Hvis jeg spillede curling, undskyld udøvede curling, der jo heller ikke giver sved på panden, dyrkede jeg derfor heller ikke sport. Når du nu taler om golfferie hvad så med skiferie?
Så længe der ikke er nogen specifik defination på hvad sport er, er golf en sport.
Mvh TBL
PS. Hvad med Williams søstrene i tennis, de er vel lige så kendte som Tiger

@Henrik Andersen

Nej efter min mening er poker ikke en sport idet der ikke er et fysisk element. Derimod er curling, dart, golf, skydning, kælk, kuglestød, osv. sportsgrene hvor konditionen er nedtonet i forhold til teknik og styrke. Dette er på ingen måde noget der diskvalificerer disse som sportsgrene.

Din argumentation omkring biathlon stjernen kan jeg ikke følge, dette ville jo betyde at fodbold straks er udelukket som en sport da mange engelske fodboldspillere jævnlig besøge pubben. Biathlon udøveren dyrker blot en sport hvor det rent konditionsmæssige er vigtigt. Hvorledes dette kan udelukke golf fra at være sport vil jeg gerne have uddybet!

Din argumentation omkring held elementet er jeg ligeledes meget uenig i. Held er en integreret del af mange forskellige sportsgrene f.eks. cykelsport (styrt) eller alle former for sport hvor vinden kan influere en bold (tennis, fodbold, baseball). Derimod er held en meget lille del af golf.

Golf er en sport fordi:

Golf er en fysisk aktivitet der udøves under fast satte regler i konkurrence, enten som enkeltperson eller som hold.

-Johnny

@Andy Wood og Henrik Andersen

Golf er en ligeså berettiget sportsgren som mange andre, herunder biathlon og fodbold m.fl.

Golf har i den grad et fysisk element, for ellers ville der ikke være noget der hed rød tee, og kønsopdeling. Ham der driver 250 meter præcist har en klar fordel frem for hende der kun kan drive 175 meter. Det siger sig selv.

Det er endvidere soleklart, at det kræver en vis fysisk ramme, tekniske evner, og god hånd-øje-koordination for at spille ypperlig golf. Fedtprocent, og kondital er derimod ikke særlig afgørende i golf, og hva’ så.

Golf er i modsætning til kunstskøjteløb og gymnastik ikke en bedømmelsessport, men udelukkende en resultatorienteret sport. Færrest slag på samme bane (så basalt som det kan blive).

Faktorer som banens beskaffenhed og vejrlig er på ingen måde anderledes end størstedelen af alle udendørs sportsgrene (hvilket efter min opfattelse er vældig charmerende.) Fodbold, alpint ski, biathlon m.fl. har helt vildt meget med tilfældigheder at gøre ift. Banens/sneens beskaffenhed og vejrlig, så golf er altså ikke meget anderledes her. Og disse momenter gør heller ikke golf og fodbold til mindre ”sportslige”.

En golfturnering gennemføres typisk over 72 huller (og mere end 15 timers konkurrence), så det er nok ikke kun tilfældigheder, der spiller den største rolle på om hvem der vinder. Men heldigvis er konkurrencen mellem de bedste golfspillere meget tæt, og derfor kan det være små tilfældige ting, der afgør forskellene.

En klassisk (mental) udfordring i golf er, at tackle tilfældigheder. Jo bedre styr du har på din teknik, fysik, koncentration og course management jo bedre kan du håndtere tilfældigheder undervejs på runden.

Golf på hyggeplan kan for mange godt være en anden oplevelse end at spille fx fodbold, motionsløb eller lignende. Man får ikke samme sved på panden, og det er da muligt, at være dybt useriøs i sine forberedelser og komme i gennem en runde uden at føle, at man har dyrket sport.
Men sådan er det vel også at være målmand på et fodboldhold, hvor holdet er altdominerende. Ikke én eneste redning, og kun få indersideafleveringer, samt en grebet bold gennem 90 minutter. Det kan da heller ikke kaldes sport, eller?

Golf er hvad man gør det til, og heldigvis er konkurrencen langt større end i de fleste sportsgrene (herunder biathlon, triatlon etc.), og så er der så mange tekniske og taktiske elementer, så det fint overstiger nedtoningen af de egentlige fysiske styrkeprøver.
Jeg synes, at golf er en fortræffelig sport, som både unge seriøse spillere og ældre pensionister kan have glæde af at dyrke.