Bjerregaard overrasker sig selv

Lucas Bjerregaard lavede seks birdies på sin runde i -4 fredag. (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven

Lucas Bjerregaard har rejst sig fra sygesengen og spillet sig ind i topstriden ved Maybank Championship Malaysia

I den afsluttende del af sæson 2015 var Lucas Bjerregaard blandt Europas bedste og leverede topresultater på stribe. Det nye år er ikke startet helt så vellykket, men i Maybank Championship Malaysia har den store frederikshavner fundet formen.

Fredag spillede Bjerregaard sig frem til en delt 12. plads med en runde i 67 slag (-4) på Royal Selangor Golf Club, og de gode takter kommer noget uventet, da han var sengeliggende op til turneringen.

- Med den optakt, jeg havde i sidste uge, havde jeg ikke regnet med at klare cuttet. Det var rigtig skidt. Jeg var ikke ude af sengen, før jeg fløj hertil. Jeg tabte mig seks kilo, så det var ikke så fedt. Jeg har stadig ikke så mange kræfter, så jeg skal også bare hjem på hotellet nu, sagde han efter runden.

I samlet -5 er Bjerregaard otte slag fra Nathan Holman på førstepladsen, men han har kun tre slag op til favoritten Danny Willett på en delt tredjeplads.

-  Det er meget positivt det hele, så en god weekend håber jeg på, sagde han.

Trods et kort misset putt på dagens sidste hul bliver det også til finaledeltagelse for Søren Kjeldsen. I -1 er han nummer 55 og lige inden for cutgrænsen.

De tre øvrige danskere må pakke kufferten tidligere end planlagt. Jeff Winthers sorte uheld på sidste hul sendte ham ned et slag på den forkerte side af cuttet.

- Det ærgrer mig voldsomt, for jeg spillede rigtig godt hele dagen, sagde han.

Scoren i par deler han med Morten Ørum Madsen, og det bliver en ligeså svær pille at sluge for silkeborgenseren, som i år kun har indkasseret en enkelt check på beskedne 5.400 euro for 66. pladsen i Abu Dhabi. På sine sidste ni huller lavede han tre birdies og sneg sig over cutgrænsen, men en bogey på næstsidste hul sendte ham tilbage ud i kulden. Og derude er ganske koldt, selv om der er hedt i Kuala Lumpur, for det er tredje gang i sæsonen, Ørum Madsen slutter ét sølle slag fra finaledeltagelse.

For Thorbjørn Olesen stod det hurtigt klart, at han ville få weekenden fri. Torsdag skød han 75 og det samme viste scorekortet efter dagens runde. Olesen havde problemer med sit pas og blev forsinket på vej til Malaysia. I det mindste giver ugens missede cut et par dages ekstra forberedelse til næste uges ISPS Handa Perth International, hvor han er forsvarende mester fra sejren for halvandet år siden.

Det er næste uge. Denne uge handler indtil videre om 24-årige Nathan Holman. Han førte efter første runde, og han fortsatte i samme gear fredag for at skabe et forspring på to slag ned til Richard Bland. Den førende australier blev først medlem af europatouren med sejren i Australian PGA Championship før jul, men trods den store omvæltning har han appetit på mere succes.

- Efter sejren hjemme er mit næste mål at vinde i udlandet, så det er dejligt at få mulighed for at krydse den boks af så kort tid efter, sagde han til europatouren.  

Holman (-13) og Bland (-11) får selskab af Willett (-8) i lørdagens førerbold.