Asien kan bare komme an

Victor Østerby er ved at føle sig klar til sin debut på Asian Tour

Printer venlig versionSend til en ven
Victor Østerby har stille og roligt vænnet sig til tanken om, at Asian Tour er karrierens næste udfordring

Efter en uges tid hjemme i Brønshøj og Smørum Golfklub er 23-årige Victor Østerby ved at have vænnet sig til, hvad der venter i den professionelle karriere i 2016. Men det går nok for alvor først op for ham, når han om godt 14 dage står på første tee på Kurmitola Golf Club i Dhaka, Bangladesh.

Så venter nemlig Bashundhara Bangladesh Open, og det vil være Victor Østerbys første turnering på Asian Tour.

Victor Østerby tog chancen og leverede varen på Q-School, og nu venter altså en ny virkelighed.

- Jeg har vænnet mig til tanken, og jeg glæder mig bare til at komme i gang. Der er selvfølgelig mange ting, jeg skal vænne mig til både med banerne, men også med jetlag. Jeg har jo været i både Thailand og USA for at spille, så jeg har noget erfaring med at håndtere jetlag, men det er selvfølgelig anderledes, når det ikke handler om træning eller fornøjelse, men altså en professionel turnering. Men jeg tror, det er noget, jeg kan vænne mig til, siger Victor Østerby til Golf.dk

Selv om den kommende udfordring på alle måder er anderledes end det hjemlige alternativ, så føler han sig klar.

- Det er 100 procent sikkert det største, jeg har opnået i min karriere. Jeg ved, at det bliver en stor udfordring, men jeg har efterhånden høstet så mange erfaringer i min karriere, at jeg føler mig klar til at tage udfordringen op.  Der er så mange ting, jeg kan lære, og jeg ser ikke Asian Tour som endestationen i min karriere, og jeg er fuldt bevidst om, at det vil kræve meget af mig, hvis jeg skal have succes. Men jeg føler mig klar, siger Victor Østerby.

Han vil i den kommende sæson fortsat have sin base i Danmark og så rejse frem og tilbage fra Danmark til turneringerne. 

Hvor mange det så ender med at blive er svært at vurdere. Hans resultat ved Q-School giver adgang til mange tuneringer, men der en del co-sanctioned turneringer, hvor pladserne er begrænsede.

I denne uge spilles SMBC Singapore Open, der er co-sanctioned med Japan Golf Tour. Det samme er tilfældet med næste uges Myanmar Open.

Der er Victor Østerby nummer 10 på reservelisten.

Når turen for Asian Tour går til Bangladesh, står Asian Tour alene som arrangører, og så er Victor Østerby sikker på sin plads.