Andenplads til Nanna Down Under

Nanna Koerstz Madsen startede 2016 med en andenplads på Australian Ladies Professional Golf tour, (Foto: Privat).

Printer venlig versionSend til en ven

Nanna Koerstz Madsen var et slag fra omspil i Oates Victorian Open på ALPG efter tæt kamp mod engelsk teenager 

Nanna Koerstz Madsen tog til Australien for at finde formen efter en lang turneringspause, og det kunne næsten ikke være gået bedre. Efter at have været med fremme hele ugen sluttede danskeren på andenpladsen i Oates Victorian Open, som havde deltagelse af legenderne Laura Davies og Karrie Webb.
 
Kampen om sejren på 13th Beach Golf Club kom til at stå mellem den forsvarende mester, Marianne Skarpnord, Georgia Hall og Koerstz Madsen. Danskeren spillede en stærk finale i -4, og hvis hun skal være skuffet over noget som helst, må det være et svagt birdieforsøg på hul 18, der aldrig var i nærheden af at gå i.
 
Det betød, at Hall kunne nøjes med par på sidste hul for at vinde med et slag, og det klarede den 19-årige uden problemer. Efter at have ført ugen igennem vandt englænderen i -11.
 
Et slag efter fulgte Koerstz Madsen, mens Skarpnord tog tredjepladsen alene. Foruden en tung pose præmiepenge kan Smørum-spilleren flyve fra Melbourne til Christchurch og sæsonens første turnering på Ladies European Tour, ISPS Handa NZ Open, hvor hun for et år siden sluttede to placeringer bag vinderen Lydia Ko. 
 
Apropos...
 
LPGA Tour: Coates Golf Championship
 
Nummer ét på verdenstanglisten var delt på førstepladsen inden de afgørende 18 huller i Coates Golf Championship på Golden Ocala Golf CLub i Florida, og alt var dermed kørt i stilling til, at Lydia Ko kunne starte sin sæson med en sejr.
 
Det kørte da også fint på de første seks huller, men fra hul syv til 13 lavede hun fire bogeys og en doublebogey og faldt langt tilbage i stillingen. Birdies på 15, 16 og 17 rettede op på noget af skaden, men runden i 75 slag rakte kun til en delt tredjeplads i -8.
 
I stedet blev det Kos spillemakker, Ha Na Jang, som løb med titlen. Der var kun to slag mellem dem på sidste hul, men Ko kom med alligevel opmuntrende ord til sin konkurrent ned ad opløbsstrækningen.
 
- Hun sagde "Ha Na, du kan godt! Kom så, kom så", sagde Jang ifølge Golf Channel. Det virkede, for med en birdie sikrede sydkoreaneren karrierens første titel på LPGA Touren i scoren -11 med to slag ned til Brooke Henderson.
 
Sejren er en stor forløsning for Jang, der tidligere har hentet fire andenpladser. Den kommer en uge efter, hun skrev historie på LPGA med en hole-in-one på et par fire hul.