Aiken og Grillo blandt de store vindere

Thomas Aiken er sluttet i top 60 på Race to Dubai syv sæsoner på stribe, og nu skal han prøve kræfter med PGA Touren. Foto: Getty Images

Printer venlig versionSend til en ven

Web.com Tour Finals er overstået, så nu er der sat navn på de sidste 25 spillere, der har sikret sig pladser på PGA Touren til 2016-sæsonen

Søndag var en af de helt store dage, der pegede frem mod 2016-sæsonen på PGA Tour. Finalen ved Web.com Tour Championship blev spillet, og dermed er sæsonen slut på Web.com Tour.

Tidligere på sæsonen blev de første 25 spillere fundet, der blev forfremmet til PGA Touren, og søndag sluttede Web.com Tour Finals, hvor spillere fra både Web.com Tour og udkanten af PGA Tour kæmpede om yderligere 25 pladser.

Thomas Aiken har ikke gjort det store væsen af sig på PGA Tour endnu, men nu har han chancen. Efter en stilfærdig omgang på Web.com Tour Finals, slog han til søndag og rykkede med en finalerunde i 65 slag op til en slutplacering som nummer 5, og det sikrede ham en stort spring fra 95. pladsen til 23. pladsen i kampen om de 25 pladser på PGA Touren.

Den 32-årige sydafrikaner har vundet tre gange på europatouren og er i indeværende sæson placeret på 60. pladsen på Race to Dubai med fire resultater i top 10.

På Race to Dubai er argentinske Emiliano Grillo placeret på 51. pladsen efter topresultater i Kina, Spanien og Qatar, men uden sejr.

Søndag kom sejren ved Web.com Tour Championship, og det en streg under, at den kun 23-årige argentiner er klar til at udfordre de helt store på PGA Touren.

Sæsonfinalen blev også en stor succes for Derek Fathauer, Tyrone van Aswegen, Robert Garrigus og Rob Oppenheim, der ligesom Thomas Aiken udnyttede den sidste chance til at rykke ind i top 25. 

Det var særligt en stor bedrift for 35-årige Robert Oppenheim. Det bliver nemlig første gang, han kommer til at spille på PGA Touren.

Robert Garrigus vandt i 2010 Children's Miracle Network Classic, og han beskrev efter sæsonfinalen stemningen meget malerisk.

- Det var meget stressende. Jeg sagde til Thomas Aiken, at var ligesom første hul ved Masters i fire dage. Hver slag, hvert hul. Det var bare nervepirrende. Jeg er glad for, det er overstået, sagde Robert Garrigus, der med en 12. plads rykkede fra 33. pladsen til 19. pladsen.