Årets største felt samlet i Joburg

Morten Ørum Madsen har leveret karrierens bedste resultater i Sydafrika, men i Joburg Open er det indtil videre blevet til to missede cuts (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven

Der venter de fire danskere en stor opgave i Joburg Open, hvor 210 spillere alle drømmer om at vinde titlen, som Andy Sullivan giver videre uden forsvar

Jeff Winther, Morten Ørum Madsen og Joachim B. Hansen har hver spillet to turneringer i sæson 2016, men ingen af dem har fundet vej til weekenden endnu. Sidste uges tidlige exit gav mulighed for ekstra forberedelse til Joburg Open, som starter torsdag. Man må håbe, tiden er blevet brugt godt, for det er en stor opgave, der ligger forude. Årets største felt på 210 spillere er samlet på Royal Johannesburg & Kensington Golf Club, hvor kun de 65 bedste går videre til weekenden.
 
Det er svært at se sort på Lasse Jensens chancer for at få alle fire runder i benene, for fra midten af juni har den 31-årige dansker kun misset tre cuts. En 11. plads og en 51. plads i sine tre turneringer i 2016 placerer Jensen foreløbigt som nummer 46 på Race to Dubai.
 
Det står allerede klart, at der skal findes en ny vinder, da Andy Sullivan er trukket i den europæiske holdtrøje i Malaysia, og historien viser, at man bør holde et skarpt øje med sydafrikanerne. Af de første ni udgaver af turneringen har hjemmespillere vundet seks gange, mens Ariel Canete, Anders Hansen og Sullivan har høstet de tre øvrige titler.
 
For et par år siden ville alle øjne have været rettet mod Ernie Els, Richard Sterne og Trevor Immelman i forventning om, at de ville tage store bidder af den 1,3 millioner euro store kage, men Els er blevet bange over de korte putts, Sterne er ikke sluttet i top-20 i et år og det spil, der gjorde Immelman til Majorvinder i 2008, er totalt forsvundet, hvilket tydeligt dokumenteres ud fra ugens 1478. plads på verdensranglisten.
 
Heldigvis har Sydafrika rigeligt med talenter, så mens de tidligere konger langsomt fader ud, står nye kronprinser klar til at tage over. Jaco Van Zyl har udviklet sig enormt det seneste år og har været tæt på sin første europatour-titel flere gange. Søndag vandt 22-årige Brandon Stone SA Open for at gøre sig fortjent til vinderkategori på europatouren. Det er spillere, som dem, hjemmepublikummet bør forvente noget af. De må nøjes med at håbe på Els.
 
Ørum Madsen er den eneste af de fire danskere, som ligger til at komme med i næste uges Abu Dhabi Championship, men en slutplacering i top-5 vil give de tre andre starttilladelse i ørkenen. Lykkes det, er der også gode chancer for at få fat i en af de tre billetter til The Open. De tilfalder de tre bedste spillere i top-10, som ikke allerede er kvalificeret.