200.000 så Phil rykke mod toppen

Et rekordstort antal tilskuere så Phil Mickelson spille som Phil Mickelson lørdag i Phoenix, Arizona. (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven

Phil Mickelson er fem slag fra førstepladsen i Waste Management Phoenix Open, som sensationelt er ved at slå egen tilskuerrekord

Trods søndagens Super Bowl 50, trods fraværet af golfens største trækplaster, Tiger Woods, for ikke at tale om verdens top-3, så er Waste Management Phoenix Open mod på vej til at slå sidste års tilskuerrekord på 564.368 for ugen. Lørdag kunne 201.003 personer - en rekord i sig selv for en enkelt dag - se Phil Mickelson tage elevatoren mod toppen. 
 
Den tredobbete vinder af turneringen startede tredje runde på TPC Scottsdales hul 10, og efter seks huller fik han dagens første birdie. Den kom efter et slag, der var så dårligt, at det var var helt ok. Med en hybridkølle slog Mickelson så meget venstre om hul 15, at bolden endte på den anden side af en sø designet til at sluge skæverter. "Pin high" og 55 meter fra hullet slog han på green og puttede i hul for birdie.
 
Det tændte en gnist i den populære amerikaner, og han producerede fem birdies mere på vej mod en 65'er, Med den rykkede han til -8, og sjettepladsen. Derfra er der kun to slag op til Rickie Fowler (70) og Hideki Matsuyama (68) på andenpladsen.
 
Helt i front finder man Danny Lee. Den 25-årige New Zealænder sejrede for første gang på PGA Touren sidste sommer, og med 67 slag (-4) på tredje runde rykkede han til -13 og kan tage et forspring på tre slag med ind til de sidste 18 huller. 
 
Mickelson har ikke vundet siden The Open 2013. Fem slag fra fronten med 18 huller igen giver ham heller ikke de bedste kort på hånden. Alligevel er han begejstret for tingenes tilstand.
 
- Jeg ved ikke hvilken score, det kræver i morgen. Jeg ved bare, at jeg begynder at spille godt, sagde han til PGA Touren.