100 sejre til svensken, flere på vej

Marcus Kinhult har ingen problemer med at overføre amatørsucces til professionelle turneringer (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven
Kristoffer Broberg sikrede søndag Sverige sejr nummer 100 på europatouren. Samtidig førte en kommende svensk stjerne sig frem på Q-School i Spanien
 
Med dagens resultat i BMW Masters i Shanghai nåede Sverige en milepæl på europatouren. 100 sejre er det blevet til for brodernationen, siden Ove Sellberg for 30 år siden blev den første svenske vinder.
 
Senere søndag var det fremtidens tur til at konkurrere, da anden runde af tourskolens finale blev spillet. Her spillede Marcus Kinhult sig op på tredjepladsen i -9 med en runde i 67 slag, -3, på PGA Catalunya Tour Course.
 
Kinhult er bare 19 år gammel og har spillet tre turneringer på europatouren med en 21. plads, en 33. plads og senest en 10. plads i Omega European Masters som resultat. Og så er han stadig amatør. Det er let at forestille sig, at de næste 100 svenske sejre bliver med bidrag fra Kinhult. Første skridt mod at vinde er at kvalificere sig, og det kræver en placering blandt de 25 bedste efter den seks runder lange kvalifikations afslutning torsdag.
 
En tredjedel inde i turneringen er -5 den nedre grænse for at få europatourkort. Lasse Jensen er den eneste af de danske deltagere, som er inde i det gode selskab efter en 66'er, -4, på Tour Course, som fik ham til -6 og 10. pladsen. Det var et glimrende resultat især taget i betragtning af, han åbnede dagens arbejde med en doublebogey. 
 
Der er et stykke ned til den næste dansker i stillingen, Andreas Hartø, på 50. pladsen i -2. Københavneren spillede den noget sværere Stadium Course søndag, og det gjorde han i 68 slag, -4. Den score blev matchet af flere men overgået af ingen.
 
Søren Hansen gled den anden vej med en 74'er på samme bane, så han nu er nummer 66 i -1. Den tidligere Ryder Cup-spiller har stadig gode muligheder for at spille sig i top-25, men for feltets to sidste danskere er udsigterne noget mere dystre.
 
Jeppe Huldahl brugte 80 slag på Stadium Course og faldt fra 11. pladsen til nummer 125. I +4 er han et enkelt slag foran Mads Søgaard, der skulle bruge 78 slag på den svære bane.
 
I samme tunge ende af feltet finder man både Ricardo Gonzales, Nick Dougherty, Pablo Martin, Daniel Vancsik, Peter Lawrie og Johan Edfors - alle spillere som tidligere har vundet på europatouren og havde håbet at vende tilbage, men bare 36 huller inde i den opslidende marathon ser det usandsynligt ud.